Agenda


Dagpuzzel


Laatste foto's

Lid: Paul Nitsch

Sinds 1988 topspeler van Cema1 en trainer van de club.

RSS KNDB

Groen van Prinsterer en De Fakkel nieuwe schooldamkampioenen van Nederland!
Posted on Sunday May 26, 2024

Dit weekend waren de finalewedstrijden van het schooldammen 2024. De welpen (t/m groep 6) speelden in het idyllische Julianadorp, in de Kop van Noord-Holland; de pupillen (groepen 7 en 8) speelden in het iets centraler gelegen Hoornaar. Op beide locaties werd het een geweldige damdag, met in totaal maar liefst 56 viertallen uit het hele land! Welpen De strijd bij de welpen was enorm spannend en werd een nek-aan-nekrace tussen de Groen van Prinsterer uit Oud-Alblas en De Fakkel 1 uit Goudriaan. In de 4e ronde won de Groen van Prinsterer het onderlinge treffen met het kleinst mogelijke verschil (5-3) en dat bleek uiteindelijk beslissend voor de eindzege. De Wolderweide uit Harderwijk behaalde een knappe 3e plek. Hun viertal bleek erg taai: geen enkel team wist ze te verslaan. De Rank 1 uit Julianadorp behaalde even veel punten, maar viel op weerstand net buiten het podium. Pupillen Bij de pupillen viel de beslissing in de 5e ronde. Tot dat moment hadden De Fakkel 1 uit Goudriaan en De Bron 1 uit Molenaarsgraaf - de kampioen van 2019, 2022 en 2023 - alle wedstrijden gewonnen. In ronde 5 moesten ze tegen elkaar. De Fakkel 1 won het onderlinge duel en won zelfs alle wedstrijden. De terechte kampioen dus. De Bron 1 werd tweede. De Calvijnschool uit Ederveen legde beslag op de derde plaats (even veel wedstrijdpunten als, maar meer weerstandspunten dan regiogenoot De Wartburg uit Woudenberg en De Kameleon uit Julianadorp). Op de foto 's de deelnemers en organisatie in Julianadorp. En natuurlijk was Pinky daar ook van de partij!

Nieuw promotiemateriaal voor de jeugd!
Posted on Friday May 17, 2024

Er is zo veel jeugd geïnteresseerd in dammen dat het DamZ-magazine even niet meer voorradig was, maar goed nieuws: Er is weer een nieuwe fris en fruitige editie te bestellen! Dat kan via: https://www.kndb.nl/promotiematerialen-jeugddammen/ Op de foto Radjinder Jharap met 3 jonge dammers van Het Tangram uit Rotterdam (foto: Graficelly)

KNDB ontvangt mooi bedrag van Nederlandse Loterij
Posted on Tuesday May 14, 2024

Maandag 13 mei maakte de Nederlandse Loterij de hoogte van de afdracht over 2023 officieel bekend, waarmee zij invulling willen geven aan hun maatschappelijke rol. Ook dit jaar krijgt de KNDB weer een fantastisch bedrag: € 101.683. Daarmee kunnen we veel doen en dat is heel belangrijk (dammen bevordert bijvoorbeeld het probleemoplossend vermogen, creativiteit en concentratie), zoals Bondsraadslid Marcel Kosters uitlegt in onderstaande video! ✨ [video width="2160" height="2160" mp4="https://www.kndb.nl/wp-content/uploads/2024/05/50_NLO_Interview_Dambond_11_V01.mp4"][/video]

Facebook - De Vaste Zet